Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@16:18:33 GMT

شاعری که جریان‌های شعری امروز وامدار اوست

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۸۲۰۵۵

شاعری که جریان‌های شعری امروز وامدار اوست

به گزارش جهان نيوز، خانه ای که ساخت آن به دوران قاجار برمی گردد و در روستای « یوش » واقع شده است روزگاری پذیرای شاعری بود که همه او را به نام « نیما یوشیج » می شناختند.این خانه محل زندگی نیما و نیاکانش بود.در خانه نیما یوشیج سه ورودی،شاه نشین و اتاق های زیادی وجود دارد.تک تک آجرهای این خانه و گج بری هایش شاهد قد کشیدن و بالیدن نیما یوشیج بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی اسفندیاری یا همان نیما یوشیج شاعری است که او را پدر شعر نوین ایران می دانند و طرفداران زیادی دارد.از جمله کسانی که به سرودن شعرهای نیمایی روی آوردند.این روزها شاعرانی مانند محمد رضا عبدالملکیان است که هنوز هم شعر نیمایی می سراید.

ایجاد قالب شعر نیمایی را می توان نقطه عطفی برای شعر فارسی دانست.این قالب در دوران های متفاوت تغییر کرد.تعدادی به همان شکلی که نیما گفته بود شعر نیمایی سرودند تعدادی دیگر قالب های دیگری مانند آزاد و سپید را خلق کردند.شاعران در شعر آزاد قافیه را کنار گذاشتند و در شعر سپید تنها تخیل را در شعرشان نگه داشتند و وزن و قافیه را از شعرشان خارج کردند.

نیما تنها در ایجاد جریان های شعری زمان خود تاثیر نگذاشت بلکه در ایجاد جریان های شعری پس از خود نیز موثر بود.قالب شعر غزل که قالبی کلاسیک است پس از نیما تغییر کرد و شاهد خلق قالب هایی چون غزل مثنوی و غزل در غزل پس از انقلاب بودیم.
نیما یوشیج تنها ساختار شعر را تغییر نداد بلکه در محتوای شعر هم تغییراتی ایجاد کرد.موضوعات اجتماعی و سیاسی بیش از گذشته در شعر مطرح شد همین مسئله تا روزگار ما ادامه پیدا کرد تا حدی که امروزه شاهد خلق شعرهای کلاسیک،نئوکلاسیک،مدرن و پست مدرن هستیم.

نیما شاعری بود که در شعرش از نماد استفاده کرد.پیشنهاد وی برای استفاده از نماد در شعر در آثار شاعران دیگر هم دیده می شود این نماد گرایی در دوره خود محصور نماند و  در دوره های بعد و قالب های شعری دیگر هم ادامه پیدا کرد.هر تغییری که نیما در شعر ایجاد کرد به یک دوره زمانی خاص محدود نشد و در دوره های بعد هم ادامه پیدا کرد.

نیما را پدر شعر نو فارسی می دانند اما این شعر نو به راحتی در شعر نیما جلوه گر نشد.نیما پیش از آنکه افسانه را بسراید شعر ققنوسش را به عنوان نمونه تغییر در قالب شعر منتشر کرده بود. شعر نیمایی از اغاز تولدش با مخالفت شاعران سنت گرا مواجه شد و بحث های زیادی درباره این قالب شعری مطرح شد.عده ای با ایجاد قالب نیمایی در شعر مخالفت کردند و عده ای طرفدار آن شدند.

نیما یوشیج در هنگام سرایش شعر نیمایی به عروض شعر فارسی و قافیه در شعر پای بند بود.تغییری که او در  فرم شعر ایجاد کرد در بلندی و کوتاهی مصراع ها و تغییر جای قافیه در شعر بود.به راستی کدامیک از شعرهایی که این روزها به عنوان نیمایی مطرح می شود به شکل همان شعرهایی است که خود نیما سروده بود.اگر نگاهی گذرا به شعرهای نیمایی دوران خودمان بیندازیم می بینیم آنچه روزگاری به عنوان شعر نیمایی مطرح شد در شعر امروز دیده نمی شود. آنچه امروزه به عنوان شعر نیمایی مطرح می شود بیشتر شعر آزاد است تا نیمایی.

نیما بنایی نو در شعر فارسی ایجاد و سبب شد شاعران پس از وی قالب های نوینی را در شعر ایجاد کنند.امروزه شاهد هستیم شاعران در قالب رباعی هم تغییراتی می دهند و شعرهایی با عنوان رباعی نیمایی سروده می شود.
 

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه هیئت دولت، ضمن اظهار تاسف عمیق نسبت به آنچه در روز‌های اخیر در محیط‌های دانشگاهی آمریکا و برخی کشور‌های غربی رخ داده است، شکسته شدن حرمت دانشجو، استاد، دانشگاه و مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، قانون، آزادی بیان، آزادی قلم و دفاع از حقوق انسان را فجایعی توصیف کرد که چهره حقیقی تمدن غرب را برای جهانیان آشکار و حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دورغ بودن ادعا‌های غرب درباره دفاع از حقوق بشر و آزادی را اثبات کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه غربی‌ها با پنهان کردن چهره استبدادی و ضد حقوق بشری خود پشت شعار‌های فریبنده، خود را مدافع این ارزش‌ها جا زده بودند، افزود: رخداد‌های غزه پرده از این چهره غربی‌ها کنار زد و امروز شاهد تقابل جریان شرافت ِقشر آگاه و فهیم دانشجویی با جریان شرارتِ سرمداران متجاوز و متجاسر به قانون، حقوق و آزادی‌های انسانی غرب هستیم و باور داریم این حضور و ایستادگی آگاهانه دانشجویان آمریکایی و غربی روشنگری و بازدارندگی موثری در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا خواهد داشت.

رئیسی با اشاره به رویکرد‌های حمایتی جریان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از حرکت‌های ضد صهیونیستی ابراز امیدواری کرد: رسیدن پیام همبستگی و حمایت دانشجویان و اساتید کشورمان از حرکت اخیر دانشجویان و اساتید آمریکایی و غربی، آنها را در احقاق حقوق ملت مظلوم و مقتدر فلسطین استوارتر می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جامعه معلمان را بسیار روشنگرانه و چراغ راه دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت کشور توصیف و تاکید کرد: عمل به این رهنمود‌ها جریان تعلیم و تربیت کشور را روز به روز به جایگاه شایسته خود نزدیک‌تر خواهد کرد، لذا تکلیف همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش برای تحقق این رهنمود‌ها مضاعف است.

گزارش وزیر نفت از سود ۱۲ همتی پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به دلیل زیان‌ده بودن رایگان واگذار شود

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر نفت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سود ده‌ترین واحد‌های تولیدی است که سال گذشته ۱۲ همت سودآوری داشته است.

اوجی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از ۸ میلیون لیتر در روز در ابتدای دولت مردمی به ۱۵ میلیون لیتر، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال گذشته گفت: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت مردمی تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدامات انجام شده فقط در سال گذشته ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شده که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیرو‌های شاغل در پالایشگاه اضافه و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

کاهش نرخ رشد پول از ۳۳ به ۱۶ درصد

در ادامه جلسه امروز رئیس کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که بر اساس گزارش‌های تهیه شده نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۴ درصد کاهش یافته بود، در فروردین به ۲۳ درصد رسیده است، اظهار داشت: بر اساس این گزارش نرخ رشد پول نیز که سال گذشته ۳۳ درصد بود، تا ۱۶ فروردین امسال به ۱۶ درصد کاهش یافته است.

فرزین در توضیح این گزارش افزود: رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است. همچنین در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • عکس| ماجرای شعری که تتلو برای حضرت علی(ع) سروده چیست؟
  • رئیسی: در غرب شاهد تقابل شرافت و شرارت هستیم
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم
  • رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب
  • در غرب شاهد تقابل جریان شرافت با شرارت هستیم
  • امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • امروز با نیما: ختده سرد
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است