Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@00:33:00 GMT

خانم اوتادی شاعری ذوق و استعداد می‌خواهد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۹۳۸۳

خانم اوتادی شاعری ذوق و استعداد می‌خواهد

به گزارش اقتصادآنلاین، آرش شفاعی در جام جم نوشت:اخیرا بخشی از فیلم حضور لیلا اوتادی بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه خندوانه در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است و دست به دست می‌شود.

در این ویدئو که البته متعلق به چند شب پیش است، خانم اوتادی در برابر پرسش رامبد جوان درباره شعرهایش، توضیح می‌دهد که سبک شعری او هایکوست که در ایران چندان شناخته‌شده نیست و البته تأکید می‌کند که هایکو می‌تواند کوتاه یا بلند باشد و لزوما هایکو شعر کوتاه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این یادداشت می‌خواهیم کمی درباره صحبت‌های این خانم بازیگر بنویسیم.

البته من برخلاف بسیاری از فعالان عرصه فرهنگ و ادبیات اصلا معتقد به این نیستم که شعر و داستان، ملک طلق کسی است و بازیگران و دیگر هنرمندان رشته‌های دیگر هنری حق ندارند به این عرصه وارد شوند.

اتفاقا معتقدم ورود هرکس استعداد و ذوقی دارد به این عرصه، باعث می‌شود ادبیات بیشتر از گذشته رشد کند. منتها این ورود، باید با آگاهی و اطلاعات کامل همراه باشد و به‌خصوص درباره یک چهره نام‌آشنا که مورد توجه گروه‌های زیادی از مردم بخصوص است، نباید اطلاعات نادرست به مخاطبان داد.

برخلاف نظر سرکار خانم اوتادی، قالب شعری هایکو در ایران بسیار شناخته شده است. ما بیش از نیم‌قرن است که این قالب شعری را می‌شناسیم. کتاب «هایکو: شعر ژاپنی از آغاز تا امروز» که عسکری‌پاشایی و احمد شاملو قبل از انقلاب آن را منتشر کرده‌اند، تحقیقی جامع درباره این قالب شعری است و جامعه ادبی ایران نه‌تنها هایکو را می‌شناسد، بلکه تحت‌تأثیر آن برخی قالب‌های ابداعی نیز به مجموعه پیشنهادهای ادبی در کشور ما اضافه شده است و شاعران نام‌های مختلفی چون طرح، شعرک یا پریسکه به این قالب‌ها داده‌اند.

البته این قالب‌ها شکل ایرانی‌شده هایکوی ژاپنی هستند، چرا که هایکو تک‌عکس‌هایی از طبیعت است و برمبنای تصویرهای عینی ساخته شده است. اما تقلیدهای ایرانی این قالب، تصویرهای ذهنی و بازی‌های زبانی را نیز به هایکو وارد و اضافه کرده است.

بازهم برخلاف نظر خانم اوتادی، اصلا ممکن نیست کسی هایکوی بلند بگوید. هایکو برمبنای امکانات زبان ژاپنی و به صورت هجایی سروده می‌شود و شامل ۱۷ هجا می‌شود. به همین دلیل ممکن نیست کسی بتواند هایکوی بلند بگوید، همان‌طور که ممکن نیست کسی دوبیتی بلند بسراید، چون اصولا دوبیتی دو بیت دارد!

به هرحال لازم دیدیم این توضیحات را برای کسانی که ویدئوی صحبت‌های این بازیگر محترم را دیده‌اند و مانند ایشان اطلاعات کافی درباره قالب‌های ادبی و شعر امروز ندارند، ارائه دهیم و البته امیدواریم که مجموعه‌های تازه شعری خانم اوتادی را که قبل از انتشار توسط ویراستارانی حرفه‌ای و مسلط بر ادبیات، ویرایش شده‌اند؛ خیلی زود بخوانیم و به خوانندگان‌مان معرفی کنیم.

منبع: ایران آرت

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برنامه خندوانه حاشیه هنرمندان خانم اوتادی خانم اوتادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۹۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری‌ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

به گزارش ایسنا، الف نوشت: یکی از میانجی گران فعال در جریان جنگ غزه با هدف برقراری آتش بس، دولت مصر بوده است. در این راستا این کشور میزبان چندین دور رایزنی و مذاکره با مقام های ارشد حماس و رژیم اشغالگر قدس بوده و بر آن بوده تا ابتکارات مطرح شده از سوی خود جهت برقراری آتش بس در نوار غزه را محقق سازد. به تازگی نیز در جریان سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به منطقه شاهد طرح ابتکار جدید دولت مصر برای برقراری آتش بس در نوار غزه بوده ایم. 

طرحی که جزئیات چندانی از آن به بیرون درز نکرده با این حال به این نکته اشاره شده که در قالب آن مبادله اسرا میان حماس و رژیم اسرائیل صورت می گیرد و البته که شاهد یک آتش بس سه هفته ای خواهیم بود. آتش بسی که هدف اصلی آن جلوگیری از حمله به شهر رفح است. در عین حال دولت مصر خواستار آن شده که در روند بازگشت فلسطینی های ساکن در شمال غزه به خانه های خود بازرسی آن ها بر عهده نیروهای مصری و نه اسرائیلی باشد. با این همه، بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائل راهبردی تاکید دارند که بعید است که این ابتکار، ماهیت عملیاتی به خود بگیرد. 

دلیل این مساله نیز روشن است: زیرا آتش بس موقت و مبادله اسرا در قالب آن گزینه ای است که کاملا در قالب اهداف و منافع رژیم صهیونیستی است. در این چهارچوب رژیم صهیونیستی هم می توانند اسرای خود را آزاد کرده و تا حدی از شدت فشارهای داخلی علیه خود بکاهد و هم گزینه حمله به رفح و جنگ افروزی علیه مردم غزه را نیز همچنان روی میز داشته باشد. معادله ای که حماس آن را رد کرده و تاکید نموده که هر توافق آتش‌بسی بایستی ماهیت دائم و نه موقت داشته باشد. 

با این همه، حداقل به یک دلیل، به نظر نمی رسد که آتش بس در جنگ غزه از کانال مصر محقق شود. دلیل این موضوع نیز در جهت گیری های بین المللی و البته سیاست داخلی مصر نهفته است. مصر از نظر سیاسی پیوندهای نزدیکی را با جهان غرب و البته رژیم اشغالگر قدس دارد. دولت مصر چندین دهه است که به توافق صلح با اسرائیل رسیده و البته که شدیدا نیز به کمک های قدرت های غربی به اقتصاد خود وابسته است. 

در جریان جنگ غزه نیز شاهد بودیم که مصر همسو با درخواست های صهیونیست ها و قدرت های غربی، مرز مشترک خود با نوار غزه را به طور کامل بست. از این رو، این کنشگر نمی تواند طرحی را ارائه کند که در برگیرنده منافع ملت و مقاومت فلسطین هم باشد. جدای از این ها، نباید از یاد ببریم که جنبش حماس گرایش‌های اخوانی قابل توجهی دارد. این در حالی است که جنبش اخوان المسلمین تا حد زیادی در مصر تحت سرکوب دولت مرکزی این کشور قرار دارد و حتی دولت مصر پیروزی حماس در جنگ غزه را یک چالش بزرگ برای خود در عرصه سیاست داخلی اش ارزیابی می کند. 

با توجه به آنچه گفته شد، به نظر نمی رسد که آتش بس عادلانه ای در جنگ غزه از رهگذر ابتکارات دولت مصر برقرار شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عکس| ماجرای شعری که تتلو برای حضرت علی(ع) سروده چیست؟
  • کاسانو: از نظر استعداد من از توتی بهتر بودم!
  • تجهیز ۲۰ میلیارد تومانی هنرستان‌های چهارمحال و بختیاری
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • کادر تیم پیکان بدنبال استعداد‌های فوتبال مازندران
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟