Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار جام جم، مهدی شکیبایی در این نشست با تأکید بر اهمیت شعر گفت: ترویج سواد رسانه ای و بهتر بگوییم بصیرت رسانه ای وظیفه اصلی ما در فرهنگسرای رسانه است و در کنار رسانه‌های نسل اول و رسانه‌های نوپدید سعی کرده ایم از ابزار و قابلیت‌های دیگر هم خودشان امروز در قامت رسانه‌ها هستند، استفاده کنیم که یکی از مؤثرترین آنها ادبیات و به ویژه شعر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکیبایی گفت: ما تاکنون در این فرهنگسرا سلسله جلسه‌های ادبی پراکنده ای برگزار کرده ایم که به موضوعات آیینی پرداخته ایم اما تصمیم گرفتیم به طور جدی تر به شعر بپردازیم چرا که زملنی شاعران بودند که برای رساندن صدای خود به رسانه‌ها نیاز داشتند اما امروزه دیگر شاعران خود به اندازه رسانه‌ها تأثیرگذارند و مانند مفهوم شهروند خبرنگار، شاعر خبرنگار هم داریم که بلافاصله و به سرعت پیام تولید و منتشر می کند. شعر انقلاب و دگرگونی‌های قالبی سیده فاطمه موسوی شاعر و دبیر علمی این سلسله جلسات هم با بیان اینکه شعر آیینی، تنها شعر مختص اهل بیت(ع) نیست، گفت: هرکجا که صدای مظلومان بلند است و انسانیت و اسلام درخطرند، شعر انقلاب اسلامی حضور دارد و این مسأله مختص امروز نیست چنانکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شاعرانی چون استاد مهرداد اوستا و حاج علی انسانی بخاطر سرودن شعر برای امام و انقلاب به زندان افتادند و شکنجه‌های ساواک در دوران اختناق پهلوی را تحمل کردند. وی شعر انقلاب اسلامی را اتفاقی مهم در تاریخ ادبیات فارسی توصیف کرد و گفت: انقلاب اسلامی هم از نظر محتوا و مضمون و هم از از نظر قالب در شعر تحولات مهمی ایجاد کرد. موسوی در توضیح این صحبت خود گفت: رواج قالب‌های جدیدی مانند غزل مثنوی از ویژگی‌های سبکی دوران بعد از انقلاب است، ضمن اینکه شاعران انقلاب اسلامی تغییرات فرمی هم در قالب‌های شعر ایجاد کردند. برای مثال غزل که تا پیش از این به عنوان قالب شعری مخصوص شعر عاشقانه شناحته می شد، در دوران دفاع مقدس به قالبی برای شعرهای روایی و حماسی تبدیل شد و کلیشه‌های ذهنی درباره این قالب شعری شکسته شد. موسوی شعر آیینی را فراتر از موضوع غم و مرثیه ارزیابی کرد و گفت: همچنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی شهید سردار سلیمانی را قهرمان ملی و امتی توصیف کردند، شعر آیینی هم باید در همه عرصه‌ها هم کیفی و هم کمی رشد کند و به شعر امتی و ملی تبدیل شود. تولید محتوا در دستور کار است. محمدمهدی عبداللهی شاعر و دبیر اجرایی این سلسله نشست‌ها هم با بیان اینکه در روزگار ما نمی توان در تقابل حق و باطل، بی تفاوت نشست و هر دو طرف را راضی نگه داشت گفت: شاعر نمی تواند در این دعوا و تقابل خود را کنار بکشد و تنها تماشاگر صحنه باشد. امروز شاعران ما بخصوص شاعران آیینی برای حمایت از مظلومان در اقصی نقاط عالم و بیان مضمون‌های مختلف دینی و ملی آماده و در صحنه اند و از این منظر شعر آیینی تنها در بیان معارف اهل بیت( ع) خلاصه نمی شود. وی شعرهای شاعران ایرانی در خصوص جنایات ستمکاران جهان از جمله جنایات رژیم سعودی در یمن را به عنوان شاهد حرف‌هایش مطرح کرد و گفت: باید به مرحله ای برسیم که شاعران، دیدگان بیدار انقلاب اسلامی باشند، شعری که در خدمت اهداف و آرمان‌های انقلاب باشد، نه یک کتاب و دو کتاب بلکه باید هزاران دیوان سروده و منتشر شود چرا که شعری که برای تببین آرمان‌های امام (ره) و رهبر معظم انقلاب سروده شود، زبان گویای مردم خواهد بود و ما نیز در سلسله نشست‌های آیینی حضور سعی داریم که حضور شاعران در گام دوم انقلاب را پررنگ تر رقم بزنیم و به همین دلیل تنها به برگزاری شب شعر بسنده نخواهیم کرد و هدف ما تولید محتواهای ادبی با موضوعات مختلف انقلابی و انتشار آنهاست.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شعرهای آیینی شعر فرهنگسرای رسانه اهل بیت علیهم السلام انقلاب اسلامی شعر آیینی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور

تین نیوز

جمعیت بدمسکن کشور که براساس آمار های رسمی میانه دهه ۹۰، معادل ۱۹.۵میلیون نفر اعلام شده بود، در یک برآورد جدید به ۲۳میلیون نفر افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد ۲۴، معاون وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: هم اکنون ۲۳ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور به دلیل سکونت در بافت های فرسوده و ناکارآمد و همچنین سکونتگاه های غیررسمی، بدمسکن هستند و جان آن ها در معرض خطر قرار دارد. این برآورد جدید یک سوال مهم را در خود جای داده است؛ اینکه چرا طی یک دهه اخیر به رغم همه اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی بافت های فرسوده وسکونتگاه های غیررسمی، جمعیت بدمسکن افزایش داشته است؟ آیا این اقدامات بی اثر بوده است؟

محمد آیینی، معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در پاسخ به این سوال به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: برآورد فعلی از جمعیت بدمسکن، با توجه به متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت صورت گرفته است. به گفته محمد آیینی، بررسی ها نشان می دهد، جمعیت ۱۱ و نیم میلیون نفری ساکن در بافت های فرسوده شهری ایران از سال ۹۵ تاکنون در هر سال به طور متوسط، رشد ۱.۳ درصدی، یعنی معادل نرخ رشد جمعیت ایران، داشته است.

 

اما، جمعیت بدمسکن ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای، به دلیل گسترش فقر مسکن، رشدی به مراتب بیشتر از حد طبیعی داشته و برآورد ها حاکی از آن است در هر سال به طور متوسط ۲.۳ درصد به جمعیت ساکن در این سکونتگاه های غیررسمی افزوده شده است. جمعیت حدود یک میلیون نفری ساکن در بافت های تاریخی نیز تقریبا در یک دهه اخیر بدون تغییر بوده است.

به گفته آیینی، همچنین، بخشی از این رشد جمعیت بدمسکن ناشی از گسترش محدوده بافت های فرسوده وناکارآمد و سکونتگاه های غیررسمی در سال های اخیر است. در حالی که ابتدای دهه ۹۰، مساحت پهنه های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی ۷۴ هزار هکتار اعلام می شد در تازه ترین برآورد ها این میزان به ۱۶۷ هزار هکتار افزایش یافته است. آیینی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده ساخته شده است که حاصل نوسازی بیش از ۳۵۰ هزار پلاک فرسوده است.

هنوز ۲میلیون و۷۰۰هزار پلاک فرسوده با قابلیت ساخت دست کم ۴.۵میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. آیینی همچنین از صعود آمار نوسازی مسکن در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال گذشته سهم پروانه های ساختمانی بافت فرسوده از کل پروانه ها به ۲۱.۵ درصد رسید؛ این سهم در ۱۴۰۱ معادل ۱۸.۵ درصد بود و در صورتی که بسته مشوق های شهرسازانه در همه شهر ها اجرایی شود، این سهم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر راه وشهرسازی، همچنین آماری از وضعیت ساخت وساز در بافت های فرسوده در قالب طرح نهضت ملی مسکن ارائه کرد. به گفته آیینی سهم بافت های فرسوده از ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور، ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در هر سال است. طی دو سال اخیر تاکنون ۲۶۶ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در پروسه ساخت قرار گرفته که از این میزان سهم تهران حدود ۵۵ هزار واحد است؛ همچنین بیش از ۸۲ هزار واحد نیز تاکنون افتتاح شده که حدود ۱۶ هزار واحد از این تعداد مربوط به تهران بوده است. آیینی اعلام کرد: بنا داریم تا پایان امسال آمار واحد های شروع شده نهضت ملی را به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی رسانده و۱۰۰هزار واحد دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • رهبر انقلاب: آنچه امروز در غزه اتفاق می‌افتد، راه را نشان خواهد داد
  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت و جرات این رفتارهای وحشیانه را داشت؟ /حج امسال، حج برائت است
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • معلمان نقش اصلی و تأثیرگذار در توسعه و بالندگی جامعه دارند
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور